Popis
Návod na přípravu
Kypřicí prášek rozmícháme v mouce a přidáme do těsta. Kypřicí prášek používáme při přípravě třeného, křehkého, piškotového těsta, perníků apod.
Doporučené recepty
Koláč s jablky
300 g hladké mouky, 120 g solamylu, 150 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 1 kypřicí prášek z Labety. Vypracované těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto rozložíme strouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem z Labety a nastrouháme druhou polovinu těsta. Pečeme 175 °C cca 25 - 35 minut.
Koláč se strouhanými jablky
2 vejce, 200 g moučkového cukru, 300 g pol. mouky, 1 vanilínový cukr, 1 kypřicí prášek z Labety, 100 g rozpuštěného másla, 350 g strouhaných jablek, 250 ml mléka. Suroviny dáme do mísy a promícháme. Na vymazaném a vysypaném plechu těsto stejnoměrně rozetřeme a pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut. Polijeme čokoládovou polevou.
Mramorová buchta
Ze 400 g polohrubé mouky, 200 g margarínu, 250 g cukru, 1 a ½ kypřicího prášku z Labety, 4 žloutků a 300 – 350 ml mléka ušleháme těsto, do kterého lehce vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné zamícháme 2 lžíce kakaa. Na vymazaný a vysypaný plech dáváme lžící střídavě tmavé a světlé těsto. Pečeme při 175 °C 30 – 40 minut.
Mrkvánky
150 g rozmixované podušené mrkve, 4 polévkové lžíce oleje, 125 g hladké mouky, špetka soli, 1 lžička kypřicího prášku z Labety, ½ lžičky skořice, 2 lžíce pomerančové kůry, 1 vejce, 50 g hnědého cukru, 30 g medu, 20 g rozinek. Olej, kůru, vejce, cukr a med ušleháme do pěny. Vmícháme dušenou mrkev a rozinky. Přidáme mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici a vypracujeme těsto. Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou kopečky. Pečeme 12 – 15 minut při 180 °C.
Tvarohová bábovka
300 g polohrubé mouky, 220 g cukru, 200 g margarínu, 1 tvaroh, 4 žloutky, 1 a ½ kypřicího prášku z Labety, 1 vanilínový cukr z Labety, 75 – 100 ml mléka smícháme a přidáme ušlehaný tuhý sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 170 – 175 °C 45 – 55 minut.
kypřicí látky (disfosforečnany, uhličitany sodné), pšeničná mouka, slunečnicový olej
Výživové hodnoty | ve 100 g |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 546/ 129 |
Tuky [g] | 0,9 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 0,1 |
Sacharidy [g] | 27 |
z toho cukry [g] | < 0,5 |
Bílkoviny [g] | 4,0 |
Sůl [g] | 37,2 |
Vláknina [g] | 1,4 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.