Popis
Bezlepková směs 3S
Bezlepkový chléb s třemi druhy semen olejnatých plodin.
Výhody při zpracování:
• výroba těsta na záraz (bez namáčení semen)
• jednoduchá a spolehlivá výroba
Kvalitativní výhody:
• vysoký obsah semen slunečnice, lnu a tykve
• velmi dobrá čerstvost
• tmavá barva kůrky
• příjemná vůně a chuť
• vlhká a silně strukturovaná střída
Receptura:
Bezlepková směs 3S 100,00 kg
Droždí pekařské 3,50 kg
Voda pitná 65,00 l
Celková hmotnost 168,50 kg
Doba mísení: 2 + 6 min
Teplota těsta: cca 25 °C
Doba zrání: žádná
Navážka: 0,500 kg
Předkynutí: žádné
Zpracování: formový chléb
Kynutí: cca 45 min
Teplota pečení: 240 °C, klesající na 200 °C,
se zapářením a po dvou minutách
otevíráme odtah
Doba pečení: cca 45 min
*
*
* bez použití vajec, vaječných produktů, mléka a mléčných výrobků
Výživové údaje na 100 g hotového chleba:
Energetická hodnota 1259 kJ (301 kcal)
Tuky 15,4 g
• z toho nasycené mastné kyseliny 3,4 g
Sacharidy 31,5 g
• z toho cukry 2,8 g
Vláknina 4,8 g
Bílkoviny 6,8 g
Sůl 1,3 g
03.15 | 6211142 CZ
Technologický postup:
Všechny suroviny vymícháme do hladka. Těsto nadělíme
na jednotlivé těstové kusy a vložíme do forem, necháme
kynout. Po nakynutí dáme péct, přidáváme páru a po dvou
minutách otevíráme odtah páry.
S bezlepkovým pšeničným škrobem:
Inovativní technologie umožňuje vyrábět pšeničný škrob
v bezlepkové kvalitě. Použitím této složky jsou chuť
a konzistence bezlepkových výrobků optimalizovány tak,
aby byl jejich charakter velmi podobný s běžným pšeničným
pečivem.
Bezlepkový pšeničný škrob je velmi kontrolovaná a bezpečná
složka, která otevírá mnoho možností při výrobě těchto
speciálních pekařských výrobků.
Výrobce:
IREKS ENZYMA s.r.o.
Kšírova 257
619 00 Brno
ČR
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.